FRITS PEETERS OVERLEDENOp bovenste rij naast br.Victimus links Frits PeetersMijn dank aan tip van Jan Jonkman

Reactie plaatsen

Reacties

Rini
10 jaar geleden

Jan, we zijn alweer 45 jaar geleden van school gegaan in ST.M.Gestel.
Het was in het jaar 1968.
Lang geleden, he!
Ria van Dam uit Heerde is, getrouwd met Guido Oude Vrielink, gaat meestal naar de dovenclub in Zoetermeer.
Omdat ze daar de postzegelsverzamelaars hebben.
Dat klopt, dat Ria van Haag (getrouwd met Auke Kuitert) een dove broer Jan van Haag heeft. Auke is op school in Groningen geweest. Hopelijk heb ik genoeg verteld. Groetjes.

Jan Jonkman
10 jaar geleden

Rini en Thijs, Dat Martien Gijsberts ongeveer 3 of 4 jaar geleden was overleden, maakt het niet veel uit of je het bidprentje in deze site wilt plaatsen als er maar foto van hemzelf bijstaat. Ik vind het wel best hoor als je het graag wilt.

Geen één van je vroegere klasgenoten zou ik het kennen en dat is jammer en die het dichterbij woonde zoals Ria van Dam uit Heerde nooit van gehoord en ruim 15 km van ons vandaan. Alleen dat Ria van Haag volgens mij een dove broer heeft, ook oud-leerling van IVD, dus Jan van Haag, nu 76/77 jaar oud en vroeger uit de Gelderse Gaanderen bij Doetinchem. Hij is getrouwd met Annie Kaauw uit Uithuizen boven Groningen, dochter van dove ouders. Jan en Annie wonen nu in Groningen. Jan was de klasgenoot van Martien Gijsberts. Ook de dove broer van Annie Kaauw was de klasgenoot van Martien. Henk is nu ook 76/77 jaar oud. Martien zou op 23 december 76 jaar zijn geweest. Ik kende alle klasgenoten van Martien heel goed, want Martien was één klas lager dan die van mij. Met wie is Ria van Haag getrouwd en misschien ook oud-leerling van instituut of misschien van Groningen, vandaar dat ze nu in Groningen woont?

Je schreef in de site waar ik nu woon en dat is in Raalte, 20 km zuid-oosten van Zwolle en 16 km ten noord-oosten van Deventer en 28 km ten westen van Almelo.

In welk jaar waren jullie klasgenoten het instituut verlaten en van Thijs weet ik het wel.

Groetjes van Jan Jonkman

Rini
10 jaar geleden

Jan, ik heb een bidprentje van Martien Gijsberts nog.
Martien kwam vroeger altijd bij ons op de vloer om gezellig te kletsen. We missen hem nog steeds.
Zal ik het sturen naar Jan keizer. Goed?
Thijs woonde inderdaad vroeger in Waalwijk. Op zijn twaalfde verhuisde hij naar Vught.
Klopt, dat zijn vader arts was, eerst was hij huisarts in Waalwijk en later narcoticus in Roermond gewerkt.
Waar woon je? Welke mijn oude klasgenoten ken je:
Annie Hoedemakers uit Geleen, Nellie Rooyakkers uit Venray, Ria van Haag uit Groningen, Marleen Minsters uit Erp (Brabant), Carla Rothfusz uit Voorburg, Joke van Roon uit Hensbroek, Maria Ong uit Maastricht, Annemieke van Brandenbrug uit Amsterdam, Cobie Polderman uit Zuthpen en Ria van Dam uit Heerde bij Zwolle.
Ken je deze dames?????
We gaan weleens naar de dovenclub '68 in Den Bosch.
Het opent drie of vier keer per jaar.....
Ik hoop wat van je te horen,
Groetjes Rini.


Jan Jonkman
10 jaar geleden

Rini Willems, dank je wel dat je bidprentje van Jack van Beijsteveld hebt laten plaatsen. Als ik dat leest weet ik nu dat Jack heel wat heeft meegemaakt en hij had een flinke doorzettingsvermogen ondanks allerlei kwalen die hij het liefst niet liet merken of verborgen hield. Een heel verhaal apart.

Ik ken jouw man Thijs ook goed en op het instituut-tijd woonde hij in Waalwijk en zijn beroep was tandheelkundige of anders gezegd tandtechnicus. Klopt wel? Zijn vader was dokter.

Thijs was ook bevriend geweest met Martien Gijsberts uit Nijmegen enkele jaren geleden was overleden. Jullie zijn samen eens op vakantie geweest naar buitenland. Martien was al een paar keren bij ons op bezoek geweest voor een nodige privégesprek over allerlei ernstige zaken. Hij nam mij liever in vertrouwen dan andere personen. Ik mis Martien ook wel en hij kon wel wat veel vertellen. Zijn dochter uit Malden stuurde mij zijn overlijdens-bericht en kon ik niet op zijn begrafenis komen. Wel jammer!

Jammer dat ik jou(Rini) niet ken en zelfs niet in levende lijve. Ik kende misschien jouw groep of klasgenoten wel of niet eens en welk jaar schoolverlaten.

Rini
10 jaar geleden

Jan Jonkman, ik heb al een rouwprentje van Jack gestuurd naar Jan keizer.
Je ziet het wel binnenkort.

Jan Jonkman
10 jaar geleden

Rini Willems, ik en misschien de lezers van deze site wisten niets van het overlijden en crematie van Jack. Beijsterveld, vroegere klasgenot van je man Thijs en Frits Peeters al één week eerder dan Frits. Daar was ook niets in deze site van vermeld of had het niemand van doorgegeven zoals die van Frits Peeters. Ik kende Jack. Beijsterveld ook goed maar oppervlakkig. Volgens mij is hij 71 jaar geworden net als Frits. Hij woonde tijdens het verblijf op het instituut in Oosterhout in Brabant. Hij had op het instituut ook een grafische opleiding gevolgd net als Frits. De laatste jaren liep Jack wel erg moeilijk en ook met behulp van stokken of looprek kon hij wat vooruitkomen. Waaraan hij gestorven is zou ik het niet weten. Wij hadden geen contact met elkaar.

Rini willems
10 jaar geleden

Frits is een oude klasgenoot van Thijs Kolster.
We zijn ook naar de crematie van Frits geweest.
Jammergenoeg is er geen doventolk of schrijftolk bij....
Ik vind de crematie van Jack van Bjjsterveld mooier dan van Frits, omdat bij Jack wel een schrijftolk bij was.
Jack is eerder een week overleden dan Frits.

peter en carien
10 jaar geleden

Peter en ik waren gisteren naar de crematie geweest van frits peeters.en het was heel mooi. Binnenkort komt bidprentje die heb ik naar jan keizer gemaild hier plaatsen.... Hij was bevriend van peter en heeft geweldig gedaan voor peter. Dank je.
Carien en peter

Jan Jonkman
10 jaar geleden

In de rubriek ,Nieuwe mededelingen' in deze site over het overlijden van Frits Peeters had ik jullie beloofd meer over Frits Peeters willen vertellen. Frits kwam in 1960 na het schoolverlaten met zijn diploma en getuigschrift onder zijn arm terecht bij drukkerij van der Marck in Roermond eerst als handzetter/opmaker. Later werd hij geplaatst aan de ,steen' als vormeninsluiter voor een aantal grote tweetoerenpersen en andere kleinere persen. Het waren vormen van 8-16 en 32 pagina's van boekwerken voor uitgeverijen. Grafici onder de lezers verstaan deze vakjargon zeker wel.

Een klein twee jaar later solliciteerde ik bij de drukkerij van der Marck waar Frits werkte. Bij het gesprek met de nieuwe baas vertelde hij dat er ook een dove aan het werk was die hetzelfde opleiding had op het instituut als ik. Wel toevallig! En ik werd enkele weken later aangenomen. Frits was natuurlijk blij dat er een dove als nieuwe collega kwam werken. Natuurlijk werd er onder het werk veel gekletst en moest hij mij ook overal inwerken in plaats dat het voorman het moest doen. Tijdens de lunch en koffietijd zaten wij bij elkaar in de kantine aan tafel blijven kletsen over de dovenwereld en andere onderwerpen.

In die tijd verbleef ik als kostganger bij de fam. Weerts en kreeg geregeld bezoek van een paar doven waaronder Frits. Op een zonnige voorjaars-zondagmiddag vroeg Frits of ik met hem mee wilde met de trein naar de dovenclub in Heerlen aan de Pater Beatusstraat niet ver van het station. Daar aangekomen kende ik wel enkele doven van mijn leeftijd en ook ouderen. Daar had ik tevens mijn vrouw Mia leren kennen en dat was Frits als getuige bij geweest hoe het toen verliep.

Twee jaar later verliet ik Roermond en ook de drukkerij waar Frits werkte. Ik kreeg een betere en goed betaalde baan aangeboden bij het Kluwer-concern. Ik begon allereerst als zetter, vormensluiter, machinezetter als invaller. Tenslotte kreeg ik op kosten van de nieuwe baas een opleiding als monotype-toetsenbordbewerker aan de Grafische Lyceum in Amsterdam voor 4 maanden lang. Elke dag op en neer en in avonden huiswerk maken.

Even later zocht ook Frits naar een andere baan omdat het bij zijn drukkerij slapper begon te worden en kwam er minder orders binnen en niet zo lange tijd werd dat bedrijf failliet verklaard. Ik was mooi op tijd vertrokken. Frits kreeg ook een mooi en betere betaalde baan aangeboden bij de kranten-drukkerij ,De Nieuwe Limburger' in Maastricht. Maar hij moest daar in ploegendienst gaan werken als micro- en macro-montage aan krantenpagina's Frits bleef daar werken tot aan zijn VUT-regeling. De laatste tijd werd het contact verwaterd. Geregeld en af en toe maakten wij contacten via fax.
Geregeld bezocht Frits en Margret reunie's en andere gelegenheid, maar de laatste jaren ging hij niet meer naar dovenclubs ,Onderlinge Liefde' in Roermond als elders en zelfs niet bij gebarencafé's. Hij vond het overal niets meer aan.
Frits was naast mijn collega ook een goede vriend geweest en had hij geen interesse in de dovenwereld.

Frits was een fervente sporter als badminton en tennissen. Enkele jaren geleden wist ik al dat het met Frits zijn gezondheid niet goed ging en dat belde ik enkele keren met Margaret tot ik nu vanmiddag een rouwkaart kreeg dat hij was overleden. Hij rustte in vrede na een slepend ziekte de laatste tijd. Nogmaals condoleer ik Margaret met het verlies van Frits en wens haar en de kinderen veel sterkte de komende tijd.
Frits zou op 15 april 72 jaar worden.Peter en Carien
10 jaar geleden

Peter en ik hebben gesproken dat wij gaan misschien as donderdag naar de begrafenis van Frits want hij is bevriend van Peter. Groetjes van Peter en Carien

Peter en Carien
10 jaar geleden

Ik las bij Facebook dat Frits Peeters is overleden. Ik weet dat hij is langdurige ziek en de laatste tijd was hij niet goed gegaan. Paar maanden geleden waren de moeder van peter, de dochter van peter, peter en ik bij hun opbezoek en zag wel ziek uit en praat toch zoals altijd . Peter en ik schrokken dat hij moest heengegaan.
Peter en ik willen zijn vrouw margriet en hun kinderen en kleinkinderen Gecondoleerd en veel sterkte in de moeilijke tijd.

Peter en Carien.

Willy Lengrers-Pronk
10 jaar geleden

Ik zie mijn man Henk bovenstaande foto. Staat aan de linkerkant . Dus moest Henk Frits goed gekend. Volgens mij ken ik Frits vaag. Ik contoleer zijn nabestaanden en moeilijke periode toe.

Willy Lengers-Pronk..

Jan Keizer
10 jaar geleden

Namens Ivd Variatie wens ik familieleden, kinderen, achterkleinkinderen en vrienden veel sterkte toe.

Jan Keizer

Maak jouw eigen website met JouwWeb