544. Broeder Eulogus (foto uit 1974)Foto van broeder Eulogus, heeft in De Vriend 1974 gestaan.

Hij was vroeger leraar bij LTS afdeling Typografie en was op 19 januari 1974 onverwacht
overleden tijdens een bezinningweekend in Vught.

Reactie plaatsen

Reacties

Frans van Rijn
10 jaar geleden

Jan Keizer, bedankt voor de vertelling van de voor ons onbekende broeder.

Jan Keizer
10 jaar geleden

Hallo Jan J, Frans van Rijn, Wim Heerschop

Ik wil jullie iets vertellen over voor jullie onbekende broeder... Ik ken hem heel vaag. Vanaf rond 1964 tot en met 1969 zat ik op LTS bij grafische afdeling met mr. Bevers en br. Edmond. Br. Eulogus heeft inderdaad samen met mr. Bevers gewerkt maar ik had hem tijdens mijn opleiding nog nooit gezien op LTS maar wel af en toe bij broederhuis of in de kapel. In De Vriend van 1974 stond vage omschrijving over zijn verleden. Wanneer hij geboren was en wanneer hij op IVD gekomen was, is helaas niet bekend. Alleen geschreven dat hij enkele jaren op LTS bij mr. Bevers heeft gewerkt en daarnaast ook in arme landen (missiewerk). Helaas had hij pech want zijn gezondheid was niet zo geweldig. Verschillende keren geopereerd. Ik heb vermoeden dat hij vanwege ernstige ziekte zijn werkzaamheden moest stoppen. Dat is alles wat ik weet uit de maandblad De Vriend.

Wim Heerschop
10 jaar geleden

Frans en Jan J. ikzelf ken hem ook niet.
In het laatste jaar van mijn opleiding in het grafische vak kwam Br. Boudewinus Mr Bevers helpen. Die broeder wist heel weinig van het grafische vak maar was wel goed in het verbeteren van onze taalgebruik wat heel belangrijk is in de grafische wereld.

Jan Jonkman
10 jaar geleden

Frans, jou vraag welke Jan je bedoelt die mij of Jan Keizer? Van die broeder Eulogus had ik daar ook nooit van gehoord en ik denk dat hij vroeger als leraar bij de afdeling Typografie de taak van Mr. Bevers had overgenomen in de tijd dat Mr. Bevers directeur was geworden van de Technische school. Het zal wel in die tijd dat loodwerk overging naar offset. Verder zal ik het niet veel geweten hebben hiervoor en meer kan ik het niet vertellen.

Frans van Rijn
10 jaar geleden

Jan, kan je misschien iets vertellen over die broeder, ik heb nog nooit iets gehoord over hem en M. Bevers sprak er met mij ook nooit over als ik bij hem of hij bij mij was. Ik zou dat leuk vinden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb