593. Bid- en dankprent van overleden Frits Peeters

Mijn dank aan Carien Moonen

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Jonkman
10 jaar geleden

Als ik naar de bovenstaande foto van Frits Peeters kijk, herken ik hem wel meteen weer al heb ik hem een aantal jaren niet meer gezien en gesproken. Deze foto was zeker enkele jaren terug genomen, voordat Frits ziek werd. In zijn jonge jaren had Frits lichtblond haar. Naarmate hij ouder werd ging zijn haren donkerder verkleuren. Frits had altijd een slank figuur gehad, vandaar zijn liefhebberij bij tennissen en badminton en ook tafeltennis. Een snorretje en brilletje op de bovenstaande foto stond hem wel goed. De tekst aan de andere kant van het gedachtenprentje met een lijst van ,Samen...... enz.' zal wel kloppen.

Frits was mijn énige dove collega geweest en wij hadden hetzelfde opleiding gehad van Mr. Bevers maar hij vijf jaar later dan ik. Wij konden op de drukkerij van der Marck meer kletsen dan werken. De drukkerij bestaat al lang niet meer en in hetzelfde pand is nu tapijthal gevestigd. Tegenwoordig worden heel veel drukkerijen, groot en klein opgedoekt, gefuseerd of failliet gegaan, al hadden ze moderne technieken zoals offset.
Boeken, kranten en tijdschriften, enz. gaan nu geleidelijk digitaal. Oud grafici in vroegere loodwerken kunnen nu herinneringen op halen in Grafische musea's hier en daar in Nederland.

Maak jouw eigen website met JouwWeb