526. Ontmoeting tussen Br. Theobertus en oud-leeringen

Uit De Vriend 1983

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Jonkman
10 jaar geleden

Frans, niet alleen Evert Veerman had op latere leeftijd donkerder haar gekregen en andere kapsel. Ook mijn klasgenoot Piet Salden(ov.) uit Eindhoven had in zijn jonge jaren op het instituut lichtblonde haren en plat gekamd. Toen ik hem wilde zoeken tijdens de grote reunie van 1987 vroeg ik aan mijn andere klasgenoot waar die Piet Salden bleef en hij wees hem aan. Ik keek wel erg verbaasd en vroeg hem of hij werkelijk Piet Salden was en hij zei van ja. Hij had een flinke donkere haardos gekregen en ik kende hem bijna niet weer en wij zagen elkaar na 32 jaar weer terug. Natuurlijk werd weer oude koeien uit de sloot gehaald met heel veel lachbui en plezier. Ik ben Piet altijd dankbaar geweest, weet je wel waarom: Toen wij klein waren, allebei 8 jaar oud en wij zaten naast elkaar op de bank in de kleine eetzaal, helemaal achteraan bij het raam en dus zaten wij met de rug naar het raam. Die wrede Br. Gerinus wilde iedereen mededelen en ieder moest goed opletten wat hij te vertellen had en dat deed ik niet en keek de andere kant op en Br. Gerinus zag dat en direct gooide hij een tinnen boterhambord als een boemerang naar mijn richting dat ik eerst niet direct zag en Piet wel direct en haalde mijn hoofd naar beneden op zijn knie. Als Piet dat niet gedaan had was ik wel flink geraakt tegen mijn slaap en was ik er geweest. Dat boterhambord vloog door de groene ruitje naar buiten. Dus had Piet mij gered en hij was een goede klasgenoot geweest en zal hem ook nooit vergeten dus al 70 jaar geleden en kan nu nog helder herinneren. Als ik er geweest was kan ik het nu niet navertellen.

Frans van Rijn
10 jaar geleden

Jan. Ik geloof nu wel dat je gelijk hebt. Ik heb hem ook lang niet meer gezien. dus een sorry van mijn eerste reactie op die foto.

Jan Jonkman
10 jaar geleden

Frans, je meent dat op de foto de ontmoeting tussen Br. Theobertus(ov.) en Joop Hartman(ov.) en Evert Veerman(ov.), dat Evert volgens jou niet zal wezen op de foto, maar het zal hem toch wel zijn geweest. Mijn laatste ontmoeting met Evert Veerman had hij al donkerder haar gekregen dat ik eerst verbaasd opkeek. Ik wist heel goed dat hij op het instituut lichtblond haar had. Toen ik hem ontmoette, kende ik hem bijna niet meer en als ik daar zijn naam hoorde dan wist ik genoeg. Zijn gezicht was hetzelfde maar zijn haardos was anders gekleurd en ander kapsel. Evert kon weer lekker oude koeien uit de sloot halen en leuk gesprek zo te zien op de foto. Deze foto was gemaakt in Nuland tijdens de bezinningsdagen.

Frans van Rijn
10 jaar geleden

Zie de reactie bij Nieuwe berichten