573. Ter herinnering aan br. Damacenus


Uit De Vriend 2002

Reactie plaatsen

Reacties

diana
10 jaar geleden

Hallo lezers,

Ik kan hem nog steeds niet vergeten want hij had mij toen heel goed verzorgd. Toen ik polio had, moest ik langer op de isoleer-kamer van de ziekenafdeling blijven. Ik voelde me eenzaam, maar hij kwam regelmatig bij mij op de isoleerkamer even praten. Toen hij weg ging, wilde hij de deur van onze isoleerkamer altijd op slot doen. Vooral als ik middag en paar uurtjes moest slapen. Daarna kreeg ik een lekker thee met koekje erbij van hem. Jammer dat hij er niet meer is.

Diana

Wim Heerschop
10 jaar geleden

Oké Jan Keizer. Ik heb "Uit De Vriend 2002" over het hoofd gezien.

Jan Jonkman
10 jaar geleden

Lezers, het levensverhaal van Br. Damacenus (Herman Willems) was al eerder in deze site beschreven en gecombineerd met een aantal oude foto's en je kunt het vinden in IVD-variatie 1 onder site nummer 1. De beschrijvingen in ,De Vriend' van alle jaargangen van elke persoon of wat was altijd te beknopt, dus nooit lang uitgebreid verhaal geweest zeker vanwege plaatsingsgebrek al had deze maar 8 pagina's met beperkte aantal foto's
.

Jan Keizer
10 jaar geleden

Wim Heerschop

Bovenstaande foto en tekst staat in De Vriend van 2002. De eerste regels staan duidelijk aangegeven: Verleden nieuwjaarsdag was hij overleden, dus op 1 januari 2002.

Wim Heerschop
10 jaar geleden

Even een vraagje... in welk jaar is Br. Damascenus overleden?