559. Fotoablums van Rene van der Veen

Met mijn dank aan Rene van der Veen

Reactie plaatsen

Reacties

V. Nyst
2 jaar geleden

Wat een bijzondere site is dit met veel rijke dovengeschiedenis. Ik ben heel benieuwd naar de boeken van René van der Veen. Kan ik die ergens lezen? Of in contact komen met René?

Riet Snoeren
9 jaar geleden

Hoe gaat het met jou hopelijk bericht v.jou

Rene van der Veen
10 jaar geleden

Van mij poosje wachten op site schrijven, op het moment dat het bezoekers van doven en horenden mensen naar de filmpje op log 662 kwamen kijken die gaat over de dicussie van het gebarentaal onder het gesprek met Dr A van Uden.
de vergelijking van mijn de boeken in 4 delen dat ik heb geschreven over R.K. Instituut voor Doofstommen St Michielsgestel en ook naar de andere landen de Doofstommen/blinden Instituut in Parijs, Luik, Maaseik, Hasselt, Brussel, Namur, Brugge, Antwerpen, Lepzig, Wonosobo, Tobora, en Malwai. helemaal in de boek heb geschreven. Van uit dat ik op Ivdvariatie heel veel het verhalen over het instituut wat ik daar heb meegemaakt dat heb ook in de boek geschreven. Nog wat verder schrijft over de doofstommen instituut in Amerika, Engeland, Spanje, Zweden, Dennemarken, Finland, Rusland, Zwisterland, Oostenrijk Italie en Afrika in boek dat zal veel kosten tijden vergen. Zie de foto op de boek staat een groot foto van mijn vrouw Paula dat ze van haar leeftijd 12 jaar op het Doven en Spraakgebreken Instituut in Antwerpen zie de foto linksboven. Toen ze het laatste bij het horende school heeft gezeten van 1940 ---- 1946 daarna werd zij het instituut voor Doven en Spraakgebreken in Antwerpen van 1946 --- 1954 dat alleen voor het leren van liplezen en ook het bijvak van het gebarentaal. Zij was een hardhorende, later de slechthorende. Daar op het instituut heeft ze in het jaren heel goed en gelukkig geleefd en ook goed onderwzen door de leraarers. Zij mocht in het weekend naar huis van vrijdagmiddag tot met maandagmorgen voor 9 uur. Ze vertelde mij dat daar heeft helemaal niets mishandeld, maar wel de straf voor de pauze niet naar het buiten spelen, op papier met 100 of iets meer hetzelfde naar de zin schrijven en ook in de hoek staat. Zo mooi hoor! Op het schooljaar slaagde ze de diploma van het naaister en het voorgoed naar huis ging. Let op!!! Toen de Directeur Mhr V Eijndhoven in 1991 aftrad en vertelde hij aan mijn vrouw Paula dat hij werd benoemdt tot het bestuur van het instituut voor doven en spraakgebreken in Antwerpen en zeide hij dat daar was het waardeloos. O wat van hem het woord hoorde ik helemaal niet netjes. maar zeide ik het was de andersom. En de onderkant foto dat ben ik Rene' en de naast van hem het R. K. Instituut voor Doofstommen te St Michielsgestel daar het leven van mij dat ik al in Ivd Variatie het verhalen heb geschreven. Van te voren dacht ik dat het eerste doofstommen instituut was opgericht in Parijs, maar ik ben iets achter gekomen dat In Zweden was het eerste Doofstommen Instituut opgericht, maar ik zal proberen informeren of dat klopt wel of niet. In Belgie bestaat wel oude doveninstituten nog dat heeft het goed gespaard en ook in Nederland het doveninstituten hebben
gespaard en in St Michielsgestel was het eerste van helft het gebouw was gesloopt.dat er geen goede herinneringen meer in de boek heb geschreven. De discussie van de dove leerlingen die alleen in St Michielsgestel over het woord DOOFSTOMMEN dat ze waren niet tevreden en wordt het verwisseld met DOVEN. maar door de anderen hebben het bezwaar dat moest weer terug gedraaid naar DOOFSTOMMEN en anderen het buiten van het Doveninstituten bleef nog goed en tevreden.
Deze boek dat ik wat over heb geschreven dat het eerste van de horende kennis heeft het gelezen ,dat vindt het zeer belangerijkk en mooie boek van het verleden vanaf het jaar in 1750 tot heden nu. En de anderen horenden willen ook graag lezen en dat ik heb ze gezegd dat kunt ze ook op
IvdVariatie lezen, ja dat ze ook hebben gelezen, maar dat ze het vinden dat het gelezen van dove mensen hebben zeer weinig gereageerd. Zeer jammer. Daarom ik van mij zelf in de boek heeft geschreven in ruim 500 bladzijde en komt nu aan het buurt 5 deel. Ik schrijf nu altijd op het gemak op de boek met de speciaal scannen en printer. Natuurlijk ik schrijf nog wel op IVD variatie op site als maar de oude foto van het vroeger plaatsen dat weet ik nog goed van het verleden tijd. Nu nieuwe tijd onder de (voorheen Viataal ) en Kentalis kan ik niet makkelijk opvattingen op Ivd variatie schrijven, dat van Kentalis niet geheel openbaar heeft de kennisgeving gegeven over hoe nu het dovenonderwijs ( mavo. Havo, V. W. O. H.B.S. Universiteit)
In de dovenschool heeft onderwezen en opgeleid.
Mijn zoon in Amerika was het bezig voor het onderwijs op de scholen met inverband van het uniniversteit en naar het plaastelijk in Amerika het algemeen vergadering over het onderwijs. En ook in Thailand en Jordanie heeft hij ook gewerkt en gedaan. Zijn vrouw was het hoofd van de school in Amerika de vlakbij New York. Hij was de student van de universiteit in Utrecht en Leiden dat hij was geslaagd als de doctoraal ( Dr.) in 1988 toen hij 28 jaar oud was, en verder in studie in Edinburg (Schotland) en woont hij in Edison Amerika. Rene' en Paula waren zeer trots over mijn zoon. Dat hij vroeger in Nederland op de school in Eindhoven, Breda , Utrecht en Leiden heeft hard gewerkt. Misschien van mij iets de erfelijk van het weetgierigheid.
Hier verder van mijn groot plezier aan het boek verder kan schrijven van mij het tijd genoeg.
Rene' van der Veen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb