579. Verhuizen voor de dovenschool


Krantenknipsel uit Algemeen Dagblad zaterdag 18 januari 2014

Reactie plaatsen

Reacties

Emiel Klaassen
10 jaar geleden

Jan
Wij hebben met Wouter en Annemieke gekend en ook met ze gesproken.
Wouter was wel horende geweest en later achteruit gegaan met zijn gehoor.
Hij is nog nooit op dove school gezet.
Annemieke zat op dove school in Groningen en volgens mij universiteit in Amerika.
Doven zonder CI Implantaat met boven vanaf IQ 70 zullen ook niet meer naar dove school door bezuiniging.
Er moet veel Dove leerlingen in 1 klas. Dan is wel misschien mogelijk, maar dat is zeker onhaalbaar door sommige te ver reizen.
Dove en ook horende kinderen met lager dan IQ 70 ook bij elkaar in school net als bij Kentalis.

Jan Jonkman
10 jaar geleden

Emiel, ik ben met je eens wat je beschreef en er komen moeilijke tijden voor bijna alle dovenscholen omdat ze op den duur gaan slinken omdat dove kinderen dan CI implantaat en met hogere IQ naar normale horende school kunnen gaan en met een goed resultaat de school kunnen verlaten. Ze kunnen zelfs verder gaan studeren. Een goede vooruitgang voor deze ,ex-doven'!!!

Wat mij ook verbaasd over dat krantenartikel van Annemieke en Wouter dat ze hun kinderen bij voorkeur naar Haren bij Groningen willen onderbrengen. Ik vermoed dat Annemieke en Wouter allebei oudleerlingen waren geweest van de dovenschool in Haren bij Groningen. Beiden zijn inwoners van Haarlem en hun eigen huis in de stad moeilijk te verkopen kunnen en hun doofgeboren kinderen net zo goed in de naburige dovenschool kunnen onderbrengen zoals Effetha in Zoetermeer, Amman- en Hermusschool in Amsterdam en ook in Rotterdam. Ik weet niet dat de dovenschool in Haren het beste lijkt de andere scholen zijn allemaal evengoed en die van St. Michielsgestel ook zeer goed. Ikzelf was van St. Michielsgestel en mijn ouders brachten mij bij voorkeur daarheen in plaats van Groningen dat dichterbij lag vanwege het geloof. Er waren zelfs katholieke doven die zelfs boven de stad Groningen woonden zoals Uithuizen, moesten ze via Groningen naar St. Michielsgestel gaan om daar te leren. Ook de Friezen gingen naar Gestel. Er zijn nu bijna overal in het land dependance's van dovenscholen.

Emiel Klaassen
10 jaar geleden

Ik ben wel heel erg verbaasd, dat ze verhuis voor zijn 2 dove kinderen gaan naar dove school.
Komende tijd (vanaf 1 augustus 2014) zullen dove kinderen met hogere IQ (vanaf 69) niet meer naar dove school.
Dove school krijgen moeilijk tijd door te weinig leerling in de klas.
De meeste horende ouders met dove kind hebben het meeste voorkeur voor CI implantant en oraal opvoeding en gaat naar gewone horende school.