524. Zuster Rosa in gesprek met oud-leerlingen

Uit De Vriend 1983

Reactie plaatsen

Reacties

Frans van Rijnf
10 jaar geleden

Jan, Annie en Evie hebben nog een oudere dove zus, en die heet Bep, zij was getrouwd met Piet van Bommel (een horende man). Bep is overleden in De Gelderhorst te Ede.

Jan Jonkman
10 jaar geleden

Frans, de drie personen die je noemde klopt wel en ik kende ze alle drie wel goed. Ik kende Johan de Wagenaar heel goed en hij was op het instituut teruggekomen toen wij er nog waren. Zijn doel was om in het klooster in te treden werd er vaker verteld. Maar daar op de foto zie je dat hij al getrouwd is met Annie Kuipers. Haar jongere broer, ook doof en Evie geheten woont nu ook en nog in Ede. Hij zou volgens mij nu al79 jaar zijn en nog vrijgezel gebleven. Op het instituut had hij kleermakersopleiding gevolgd die hij afbrak. Na het schoolverlaten, eerder dan zijn klasgenoten ging hij werken bij de telefoondienst van de PTT in Den Haag. Zr. Rosa die door bijna iedereen kende en meest besproken zuster was ook erg geliefd door het hele instituut.

Frans van Rijn
10 jaar geleden

De namen van de twee doven personen die met zuster Rosa in gesprek waren zijn: Johan de Wagenaar en Annie de Wagenaar-Kuipers, die twee wonen in Ede

Maak jouw eigen website met JouwWeb