520. Oude foto uit De Vriend 1970

Heb ik toevallig oude foto uit De Vriend 1970 gevonden. Helaas stond geen verhaal erbij.
Het lijkt wel op diploma-uitreiking. Verder ken ik al die personen niet.
Hopelijk herkent een van jullie deze foto...

 

Reactie plaatsen

Reacties

Frans van Rijn
10 jaar geleden

Rene van der Veen, Je hebt het heel goed gedaan in de vorige verslagen en ik heb je daar ook altijd gelijk gegeven, vooral het relaas van Bro. Aretas.

Rene van der Veen
10 jaar geleden

Frans v Rijn ik doe voor jou helpen om de namen van de kleermakersjongen te geven. De foto was genomen in 1938 want toen ik klein was in de kleine eetzaal de begeleiding Frans Wientjes van een tafel met 8 jongens.
De namen van de jongens van links naar rechts
Nico Ros , Frans Wientjes, Br, Servus, ...... Ik herken de jongen goed maar zijn naam nog in mijn hoofd toch kan ik niet noemem (twijfelachtig) en kees van der Voort.
De uitreiking van de diploma aan elke kleermakers die ze zijn geslaagd en gingen de voorgoed van het Instituut verlaten in 1938. De links staande Nico Ros zijn de jongste broer Jopie Ros dat hij al eerder van het instituut verlaten in 1939 door het probleem van de ziekenbroeder Br. Aretas zoals het verhaal heeft gespreven op variatie 1 log nr 11
Zefp frans veel succes van mij. Rene van der Veen.

Jan Keizer
10 jaar geleden

Frans van Rijn
Bedankt voor je toelichting. Deze foto stond in De Vriend in verband met jubileum, 125 jaar broeders in St. Michielsgestel. Jammerlijk dat er geen verhaal erbij stond....

Frans van Rijn
10 jaar geleden

Ik weet zeker dat de rechtse persoon Kees van der Voort uit Lisse is die vorig jaar is overleden. De broeder die achter de jongens staat is Bro. Servus. Vermoedelijk is die foto genomen in de jaren 1934 of 1935. Het was wel een diploma uitreiking, want het ontwerp van dat diploma is mij als graficus bekend. Het spijt mij dat ik de andere drie jongens van toen niet ken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb