519. Br. Silvio en leerling


Br. Silvio gaf timmerles aan de jongens in LTS St. Jozef.
De leerling (rechts) is Peter Sparidaens.

Foto uit De Vriend 1970.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Frans van Rijn
10 jaar geleden

Jan Keizer, bedankt voor jouw reactie. Maar ik kan toch zeggen dat het een grote fout van de fotograaf en ook van die bro. Silvio is om zo een foto te maken en te publiceren. Ook moet de hoofdredacteur van De Vriend uit 1970 een schuld hebben, want hij mag en mocht nooit foutieve foto's publiceren. Dit bericht heb ik verkregen van een bevriende en vakkundige timmerman.

Jan Keizer
10 jaar geleden

Onderstaande teksten over het gevaar door het onkundig van het gebruik van de beitel. Ja.... misschien wilden ze alleen maar poseren voor de fotograaf. Het was toen afscheid van broeder Silvio, want hij zou naar Zaïre in Afrika gaan om timmeropleiding te geven aan dove kinderen.
Maar later kwam hij weer terug naar Holland en woont hij (geen broeder meer) nu samen met een vrouw in St. Michielsgestel.

Rene van der Veen
10 jaar geleden

Frans v Rijn eerlijk gezegd dat je hebt wel groot gelijk dat je wat over hebt geschreven. Inplaats van jou zou ik ook zeggen of schrijven. Ik ben ook niet timmerman toch vond ik wel beetje raar dat de jongen aan het bezig met beitel op hout was zeer gevaarlijk en kan makkelijk per ongeluk raken op zijn knie of dij of zo mogelijk in de tussenbeen als hij wat hard slaat. Op een punt was het belangerijk dat Br. Silvio moest eigenlijk zeggen dat de jongen de andersom aan het bezig of wel op de tafel met insluitend materiaal onder het gebruik maken. Misschien dacht hij dat was niet in het gevaar maar alleen om te leren. Niemand weet dat zou nog altijd kan gebeuren van het ongeluk. Van mij als de kleermaker de naald blijft voor mij onbelachelijk voor het ongeluk Ha Ha . Ik wacht ook op wie zou ook mee meldingen??? Rene van der Veen.

Frans van Rijn
10 jaar geleden

Hoewel ik geen timmerman ben zie ik toch een levensgevaarlijke houding van die leerling-timmerman en ik begrijp dan ook niet bro. Silvio niet die grijzend toe ziet. Die houding is: de bijtel kan gemakkelijk bij een misslag in de knie van die jongen belanden.
Graag meldingen of ik het verkeerd heb geschreven.

Maak jouw eigen website met JouwWeb